.jpg)
«تراكم رفت و آمد خودرو در محدوده برج نمادين و تاريخي آزادي، آن را آسيب پذير كرده و ارتعاشات مداوم ناشي از اين ترددها و ترافيك، از استحكام بنا مي كاهد.»
به گزارش «ميراث خبر»، مهندس «محمد حسن محبعلي»، معاون حفظ و احياي سازمان ميراث فرهنگي كشور با بيان اين مطلب، افزود: «تعداد خودروها در منطقه اي كه برج آزادي در آن قرار گرفته، بسيار بالاست و اين امر مي تواند تاثيرات منفي بر بناي برج گذاشته و در يك دوره 10 ساله، در اثر ارتعاشات ناشي از اين تراكم، حدود سه ميلي متر جابجايي داشته باشد. بر همين اساس لازم است تا شهرداري براي كاهش بار ترافيك منطقه، تمهيداتي بينديشد.»
وي افزود: «در صورت عدم سامان دهي، ادامه اين روند موجب ايجاد شكاف هايي در ديواره هاي برج شده و از پايداري و مقاومت بنا مي كاهد. از سوي ديگر، نشت آب ناشي از آبياري فضاي سبز محيط اطراف برج آزادي، در طولاني مدت موجب آسيب ديدگي پايه هاي برج مي شود كه در صورت بي توجهي و عدم رسيدگي به موقع، اين موضوع در آينده مشكل آفرين خواهد شد.»
محبعلي همچنين با بيان اين كه متولي اصلي حفاظت از برج آزادي كاربران آن هستند، گفت: «اين برج كه با شماره 1008 در فهرست آثار ملي كشور به ثبت رسيده است، زير نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي قرار دارد و بنابراين مسئولان اين دستگاه، وظيفه نظارت و برنامه ريزي جهت حفظ و سامان دهي آن را بر عهده دارند و بايد در مورد مرمت اساسي آن در تعامل نزديك با ميراث فرهنگي، اقدام كنند.»
وي افزود: «سازمان ميراث فرهنگي به دليل تعدد بناهاي تاريخي از يك سو و همچنين اعتبارات محدودي كه در اختيار دارد، قادر نيست تمامي بناها را تحت نظارت قرار داده و در مورد نياز آنها به مرمت، اطلاع كامل داشته باشد. در مورد برج آزادي نيز در صورتي كه نياز به مرمت داشته باشد، وزارت ارشاد بايد با در اولويت قرار دادن اين موضوع، آن را به سازمان ميراث فرهنگي اعلام كند، تا اين سازمان با بهره گيري از نظر كارشناسان و مهندسان خبره، نسبت به رفع هر گونه مشكل از اين برج اقدام كند.»
معاون سازمان ميراث فرهنگي همچنين گفت: «در سال 64، يك بار محوطه زير برج، تعمير و لوله هاي آب مرمت شدند. در صورتي كه اكنون لوله ها نياز به تعمير دوباره داشته باشند، اين امر بايد هر چه سريع تر انجام گيرد زيرا نفوذ آب و رطوبت به زير محوطه برج و پايه هاي بتوني آن، در طولاني مدت مشكل آفرين خواهد بود.»
برج نمادين آزادي در كلان شهر تهران اكنون در كشاكش امور اداري و تعيين نشدن يك متولي قانوني، سرگردان است. اين برج به لحاظ اداري زير نظر معاونت امور فرهنگي و هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي است و از سوي ديگر با تشكيل بنياد فرهنگي رودكي در سال 79، حفاظت از برج به لحاظ قانوني بر عهده اين بنياد قرار گرفت، اما از سال 79 تاكنون هيچ اقدام موثري براي حفاظت از اين بناي تاريخي فرهنگي انجام نشده است.
منبع : خبرگزاري ميراث فرهنگي كشور
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
براي دريافت مطالب و عكس بيشتر در ارتباط با برج آزادي با آدرس زير تماس حاصل فرماييد:
آدرس ایمیل جهت جلوگیری از رباتهای هرزنامه محافظت شده اند، جهت مشاهده آنها شما نیاز به فعال ساختن جاوا اسكریپت دارید